T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MUDURNU - Taşkesti Çok Programlı Anadolu Lisesi

Okul Bilgileri

Kas

TAŞKESTİ ve OKULUMUZ TARİHÇESİ

Taşkesti yöresi tarihi ipek ipekyolu güzergahında bulunmnası nedeniyle Frigya dönemine kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Yörede Frigya, Lidya, Roma imparatorluğu. Bitinya Krallığı, Bizans dönemine ait yerleşim izleri, mezar ve arkeolojik bulgulara rastlanmaktadır.Bölge korunaklı coğrafi yapısı nedeniyle Pars, Galat, Arap ve Moğol istilaları döneminde gizlenme noktası olmuştur. Cumhuriyet dönemindeki idari teşkilatlanma sonucu Karaçomak köyü Mudurnu ilçesine bağlanmıştır. Köyün merkezi özelliği 1977 yılında fark edilince Köy-Kent uygulamasına geçilmiştir. Çevredeki 20 köyün sosyo-ekonomik açıdan merkezi konumundaki  Taşkesti, 1989 Yılında Belediyelik olmuştur. 

              1983 yılında yapımı tamamlanan Taşkesti Çok Programlı Anadolu Lisesi, 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılı sonuna dek Taşkesti İlköğretim okulu olarak faaliyet sürdürmüştür.2000-2001 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Genel Müdürlük onayıyla Taşkesti Çok Programlı Lisesine dönüşmüştür.İlk mezunlarını 2002-2003 yılında veren okulumuz daha sonra Taşkesti Çok Programlı Anadolu Lisesi adını almıştır.

              Okulumuzda şu anda 83  Anadolu Lisesi türünde 2 Anadolu Meslek Programı(Özel Eğitim) türünde olmak üzere 85 öğrenci öğrenim görmekte olup 6 derslik bulunmakta ve eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir.